Lax och Spenat Paj - RECEPT
Yes! Den förbaskade pajen blev så jäkla god (Åt 3 STORA bitar till middag) så att jag tänkte skriva upp receptet så att ni andra också kan få denna underbara rätt!
Att tillochmed jag klarade av att göra den säger ju också en hel del! ^^
INGREDIENSER:
Pajdeg:
3dl vetemjöl
125g smör
INGREDIENSER:
Pajdeg:
3dl vetemjöl
125g smör
2-3msk vatten
Fyllning:
Fyllning:
1 paket djupfryst bladspenat (250g)
300g laxfilé
300g laxfilé
4ägg
4dl mjölk
1tsk salt
2dl riven ost
TILLAGNING
Pajdeg:
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg.
TILLAGNING
Pajdeg:
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg.
Låt degen vila kallt i 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga bottnen och sätt en remsk aliminiumfolie runt kanten. Låt stå kallt i 15 minuter.
Förgrädda i 10 minuter.
Ta bort foliet
Fyllning:
Tina spenaten och krama ur vätskan, lägg sedan i botten på det förgräddade pajskalet.
Fyllning:
Tina spenaten och krama ur vätskan, lägg sedan i botten på det förgräddade pajskalet.
Skär laxen i ca 3 cm stora bitar och lägg ovanpå spenaten.
Vispa samman ägg, mjölk, riven ost och salt och häll över laxen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen på 200grader i ca 30 - 40 minuter (eller tills äggstanningen har stannat)
Såhär vacker blev den *Stolt*
Grädda pajen i nedre delen av ugnen på 200grader i ca 30 - 40 minuter (eller tills äggstanningen har stannat)
Såhär vacker blev den *Stolt*
Kommentarer
Trackback